Friday, 25 November 2011

now n never !!

selame nie aku tak tawu nk bersyukur ngn ape yg aku ade ..
skunk sume daa ilang . sume daa pegi ngn haluan masing2 ..
ati nie rase nk meraung sekuat hati ..mcm2 dugaan yang dtg ..
satu per satu idop aku kosong .. mase aku perlu kan sume org tp tak de ngn aku ..
weyh perasaan nie tak tawu nk kate cm ne dah ..
tetibe 24.11 aku g medical check up coz nk settle pasal politeknik tuu ..
ade prob lak .. aku kene n wt appointment ngn doktor lg ..
tepanjat gler weyh .. terpakse makan ubat .. act aku memg elergik ngn ubat ..
aku tak suke ngn ubt .. tak kesah laa yg pil kee yg cecair kee ..
eh memg tak suke laa ..
tapi nk buat macam mane terpakse gak ngn bende tuu .. isshhh ..
tp bnde nie aku tak tawu nk cter ngn sape ..aku da tak de tmpt mengadu selai family aku ..
tak de sape teman kan aku .. ari2 air mate jd peneman tidur aku ..
mane die ?? mane mamat tu ?? mane yg lain ??
aku sorg2 waktu aku perlu kan dowg sume !!
kenape aku perlu laluinyer sendiri ??
aku miss gler kat kau mr.e !!
aku perlu kan nasihat mr.a a.k.a bro !!
aku nk berkongsi cerita dgn mr.a !!
capital F ?? menyepi ..
kuat kan semangat aku tok tempuh semua sendiri ..

Tuesday, 22 November 2011

try to except it ..

ari nie dari tga ari kuar ngn akak ipar aku g beli sikit2 brg ..
mlm baru sampai umaa..hee sian anak2 buah aku tuu ..
penat dowg keletihan blek uma ,mndi tros tido ..
penat sangat laa tuu .. hee~ 
tapi ...
langsung satu ari mamat tuu tak contact aku ..
maybe die dapat lupe kan aku kowt ..
yg die tuu pulak due ari langsung senyap tak text ..
maybe die ne tak serius unn .. aku je yg dah pk jaoh sgt ..
tp never mind aku bukan terbaek tok die kowt ..
so die boley nk serius ngn org laen ..
ish daya nie .. relax laa kau muda lg so be patient k ..
jangan terlalu mengharap sangat pade orang yang maen tarik tali ..
tp hati aku ntah laa .. 
nk berdiam diri jd msalah,bler nk tahu kebenaran pown masalah jugak ..
cam mane nie ?? hurm .. mamat tuu pulak aku tak tau ape keputusan aku ..
KALAU TAK SUKE CAKAP 
KALAU BENCI CAKAP 
KALAU TAK NAK DI GANGGU PON CAKAP LAAA ..
tak susah kan .. huh ..

Thursday, 17 November 2011

penantian terjawab suda ..

ntah tawu kenape aku nie excited bebenor nak sambung stdy .. 
lepas jee tawu dapat g politeknik daa macam2 sume nk cepat ..
3.11 bru anta surat jawapan .. tiggal tggu surat terima jee .. 
ari2 plak aku tggu kt depan umaa .. 
kalau pukul 1.30 pm jee mesti setia menunggu .. hee~
tapi postmen tuu langsung tak singgah rumah niee .. ergh ..
frust jee .. sampai kan anjing sebelah umah nie elergik tga bunyi mto postmen tuh ..
asik menyalak jee .. naik cair taik telinge aku .. hee~
last2 abang postman tu paam naluri aku nie ..
17.11 dia dengan moto die uh singgah kat umah aku .. 
yeah melompat aku dga die hon kt depan uma .. 
tanz abang postman sebab sudi anta surat saye yg berharge tuu ..
da dapat tuu tak menyabo tros bukak then bace ..
walaupun hanye buku panduan ..
penantian terjawab suda ..
waktu tu laa ati aku nie tak tentu arah .. haish 
daya buang sume tuu .. tak pe ..
new life new situation k ..

Saturday, 12 November 2011

ombak rindu ~~

tuhan tolong lembut kan hati dia ..
untuk terima ku seadanya ..
kerna ku tak sanggup ,,
kerna ku tak mampu ..
hidup tanpa dia di sisiku..

tuhan aku tahu banyak dosa ku 
hanya ingat kamu kala duka ku..
namun hanya kamu yang mampu membuka ..
pintu hatinya untuk cinta ku ..

malam kau bawa lah rindu ku ..
untuk dirinya yang jauh dari ku ..
agar dia tidak kesepian 
selalu rasa ada ..
cinta agung ..

hujan kau bawa air mata ku ..
yang mengalir membasuh luka mu ..
agar dia tahu ku tersiksa tanpa cinta dia ..
di hati ku ..

tuhan tolong lembut kan hati dia ..
untuk terima ku seadanya 
kerna ku tak snggup ..
kerna ku tak mampu ..
hidup tanpa dia di sisiku ..
bile dengar lagu hafiz ngn adira  nie bnyk sgt bnde yg same lam idop aku ..tp aku tak boley cm nie ..
aku kene idop tnpe die skunk ..aku kne kuat lalui nie sume .. cube hidop tnpe die lagi ..susa nk lpekan kngn 3 taon nie .. u can do it daya .. mybe die tolak aku sebab aku tak setanding dgn ex die yg lain ..bnyk kali kau da "ludah aku " tak kan aku nk diam jee .. aku ade ati ade perasaan .. tak kan aku tak de harga diri asik kau nk wt aku cm tuu .. aku arap jgk satu ari kau tak sakit kan ati pompuan laen cm ne kau sakit kan ati aku skunk ..

Tuesday, 8 November 2011

sakit lagi ..

IZWAN BIN ABU BAKAR .. perlu ke kau sakit kan ati aku ..
sakit,sakit,sakit kan lagi ..
kau blowm puas eh nk saketkan ati aku nie ..
lepas satu2 kau buat .. aku ekowt kan ape yg nk ..
kau kate kite nie asik gado jee, pastu kau kate ..
"buat mase nie lebih baik kite jgn cantact"
aku ekowt ape kau nk..3 hari aku diam ..kau tak tawu ape prasaan aku ..
kau tak tawu ape yg jd kt aku ..then sebab muke buku tu laa kau sakit kan lagi hati aku ..
kau seolah-olah nk balek kat ex kau tuu .. go on !!
aku tak pena halang !! tp kau still nk contact aku pas 3 hari tuu ..
3 taon kau ngn aku !! tak ckop lg ke ape yg kau nk wt kat aku haa ..
aku da tak larat nk simpan,pendam sorg2 tawu tak ..
knpe kau bgi aku kngn sume tuu haaaa ???
kau bg aku teddy nie .. first kite jumpe ..
bende niee teman aku bler air mate aku mengalir engt kt kau ..
teman aku bler kau tak de ngn aku ...
teman aku bler kau wt perangai mate keranjang tuu ..
pantang nmpk yg cntik ..aku tawu aku tak mcm ex2 kauyg cun-cun tuu ..
tggl kan aku law sume tuu tak de lam ati kau !!
kenape kau jmpe aku walau pown jauh ??
kenape????
kau mybe akan okey ngn pilihan hati kau kt dalam muke buku tuu ..
pegi laaa .. aku tak kan halang kau !!!! aku janji!!

Sunday, 6 November 2011

berkorban kah ??

#hati ini hancur dan luluh keranamu ..
 hati ini hancur dan luluh keranamu 
 tergamak kau berpaling dan terus memilah dia ..
semenjak hati mu d curi gelitaa..

huh sakit sangat ati aku .. hari demi hari hati aku d hancur kan ..
kau suke tengok aku cm nie kan .. aku mengalah ngn kau slalu ..
tp nie yang kau balas kt aku ..memang jelas dan nyata aku ade rase sayang ..
tp kau tak penah nk hargai kasih sayang aku .. kau idop ngn kekasaran kau ..
hati aku , perasaan aku ,jiwe aku kenape mesti kau sakiti !!
aku tak kuat nk tempuh semua'y sendiri .. aku perlu kan orang yg caring tp tak pernah wujud ..
kalau ade mesti sekejap then tros hilang ..ya allah , dorong laa aku ke jalan mu ya allah ..
beri kan lah aku hidayah mu supaye aku seng dan redha menempuhi'y ..
kenape seorang perempuan yang kau selalu sakiti .. kenape ??
aku bersendiri lagi tnpa die !! aku cube bimbing diri aku supaye idop berdikari ..
aku kene kuat !! jangan give up .. taaapiiii !!!!!!!!!!!! 
bile aku sunyi aku kosong tiada sesiapa bg aku semangat ..
kawan , kasih ,teman  semua hilang bile aku susah ..
tp bile aku ketawa riang ramai yang mula mencari aku ..
kenape ungkapan macam tuu perlu ade ..hati sakit tak terkate ..
air mate daa tak sanggup tok mengalir lagi

Tuesday, 1 November 2011

urrrmmm~

kejap die ade .. kjap die diam ..
ergh .. cm nie laa tak menentu .. 
nfon tak bebunyi pown .. pnt keje ..
daya !! paam laa die keje crik duet ..
nnt kau pown akn pegi gak ..
kau pown nnt bz jgk ..
sekejap jee kau sunyi ..
nnt kau dpt pengalaman baru daaa ..
lex okey ..sabar bebnyk eh ..
idop ibrt roda ..kdg kt ats kdg kt bwh ..
so redha k ..aggp nie bru permulaan dugaan idop ..
tros kan bah hadapi sume nie ..uurrrmmm ..
advise diri sendiri ..ALONE !!