Sunday, 25 December 2011

1 weeks has past ..

assalamualaikum !! first thing alhamdulillah kehadrat allah s.w.t ..

18/12/2011
tarikh bermakne n bermule lah life baru aku di POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH ..
perh dlm perjalanan tu hnye allah saje yg tawu betape gemuruhnyer hati nie ..
setelah 1 jam lebey  brade dlm kete smpi di destinasi ..
langkah je poli tu hati aku hope n azam nk blaja n di permudah kan sgale urusan ..
dah settle semue ape lg saat yg aku tak bley nk trime ..
family aku nk blek dah ..ush cm tak caye aku nk dok kt bilik tuu ngn roomate yg tak penah aku knl ..
mlm tu da start sgale jadah MSK atau minggu suai kenal ..
dah laa poli nie berbukit .. sepnjg MSK tu laa aku berjalan,berlari daki bukit tuu ..
bagai nk patah kaki aku dah .. tp aku bersyukur .. aku d beri kesempatan untuk merasa ape tu MSK ..
blok V1-OO7..
kalau mkn jgn kate laa kan ckop memg tak terkate .. tp nk menghayati tuu memg takkan ..
redha jee laa .. ari2 laa sebelom tido msti kne dgar sore mak aku dlu .. mase tuu semue nk lepaskan ..
rase nk mak ade ngn aku waktu tu .. slain mak .. biebies aku laa yg dgr sgle tangisan aku ..
malu tu da tak de daa just nk luah kan sgle2'y .. bie !! tanz taw jd tmn owg mse tuu ..
sian diee ngn keje lg ngn aku lg die nk lyn .. bersyukur sgt die paam aku .. rindu die memg tak terkate laa kan ..
tiap mlm kul 2 baru tido  then kul 4.30 da kne bgon .. perh memg ngntok tak terkate ..
but bler time fasi gler2 tuu memg best .. lagu yg top kt sane is JALINAN ..
mule2 kekok ngn lagu tuu daaa lame2 rase best n nk dgr ari2 .. wee~
and the end MSK memg best wlaupown kene daki bukit tuu bpe kali pown ..
tak bley laa nk lupe kan MSK tu .. tanz at AJK-AJK yg da berkorban tok kitorg !!





22/12/2011
nie laa msenyer yg aku tggu2 !
nak balek umah !! abis jee aktiviti trus tepon mak sruh amek ..
yes !!!
tq mak ayah sudi amek adik kt poli nie .. kul 9 mlm dowg smpi tros pick up aku blek !!
yeeehaaaaaaa !!!!

Friday, 16 December 2011

☻♥☻
/█\/█\
.||.||.
SEKUAT mana SETIA...
SEHEBAT mana MERANCANG...
... SEJAUH mana MENUNGGU...
SEKERAS mana BERSABAR...
SEJUJUR mana MENERIMA AWAK...
...Jika ALLAH Tidak Menulis Jodoh Kita Bersama...Kita Tetap Tidak Akan Bersama ..





hope bende nie tak berlaku ..

Thursday, 15 December 2011

sad + happy + never trust + still worried

assalamualaikum ..

cm ne erk aku nk start update blog kali nie ..
tak de idea dah .. buntu .. yang ade lam otak nie just tak saba nk cite or luah sgale2'y .. perasaan bercampur baur .. cite je laa kan .. lantak laa korg nk bce cm ne .. (selfish suda ) sorry !!

1- sad !!
    korg tawu tak ade due bnde yg wat aku sedey .. firstly pasal abg agkt aku ayit .. tak tawu knpe dari dulu tillnow aku gado jee ngn die .. bnyak da sala aku .. dari aku form 2 till 18 years old .. ergh .. cm ne nk settle pown tak tawu .. sedey sgt ngn die uh .. nk cite bebnyk pown nnt rase nyer nk termuntah korg bce .. tak yah tawu detail laa kan .. die selalu perli aku ..weyh aku tak cm dlu lah .. aku da boley pk skunk .. hurm law die bace pown   tak pee bia die tawu dari blog nie bukan dari mulot aku .. aku ngis sorg2 sebb die wt cmnie tp tak pe malam nie cume aku jee yg tawu .. abang !! sorry k .. org da tak boley nk kate pape .. terlalu bnyk sala org ..


2-happy
   tanz sis coz bg ape yg d idam kan .. peace yow !!!

3. never trust
    dulu time skola kau slalu ngn aku .. tapi skunk aku tak sggke kau sehebat nie .. gune kan laa kecantikan mu pada org yg menjadi muhrim mu ... aku tak pena cye kau jd mcm nie .. sorry to say .. hope satu ari kau seda kau idop kat dunie just pinjaman .. aku tak nak kau jd cm pnpwn laen yg tak de harge sume tuu .. huh .. sangat hebat ..

4. still worried
    huuu walaupown tggl sehari jee aku nk bla dari meru nie .. hati rase mcm tak nak pegi jee .. ooh politeknik .. harap d sane nnt aku baek2 saje .. amin ..


enough 4 today .. i'm getting sleep .. tanz allz ..

Saturday, 10 December 2011

one day (^_^)

assalamualaikum.....


firstly syukur sebab aku selamat sampai kt rumaa ..dari KLANG ke JOHOR (muar) ..=)aku gerak dlm pukul 9 a.m with my parents and anak buah ..hahaha melayu nak speak english ..memg tak fasih laa kan ..



lantak laa asal kan aku update blog ari nie ..kali nie nk update yg eppy2 sket ..asyik2 sedey jee .. manyampah lak nnt korg nk bace kan ..


haHaAa ..

back to topic k ..---->





haaa .. ontheway pegi tuu first tol lebuhraye yang aku lalu semestinyer laa setia alam ..


da lawa2 aku nie tetibe aku pelik asal laa kete kat depan tuu slow jeee ..


da perasan kt tepi lane belah kiri ade lori panjang ala-ala treler gitu STOP ..


then ade polis .. perh hati daa rase cm ade excident .. tapi nasib la kan tak jam ..


upppsss korg jgn pulak pk jam strawbery yg sapu kat roti high 5 tu pulak k ..


jam dalam istilah melayu kesesakan lalu lintas ..hahahaha .. mesti laa korg tawu kan,kan .. da mengarut lak aku nie ..

sambung balek ====>


then aku yg dok kt site penumpang belah kiri intai la ape yg jd ...erghhh ngeri weyh .. sebab aku nmpk darah daaa mengalir ..moto daa hancur ..da tentu2 laa treler tu leyek moto tu kan ..so rider moto tuu mesti ??? MATI ..


yg ade kt situ just polis ngn plus jee ..ambulans tak dee pulak .. mybe kejadian tu baru jee ..kesian mamat moto tu .. tapi da ajal die .. redha laa ..


al-fatihah ntok mangse ...=(





perjalanan di teruskan ~~~~~



sampai jee kampung dah kul 12 .. perh sakit gak laa pinggang nie walaupun tak drive .. hee~ then g wedding cousin aku .. meriah2 but tak syok coz tak dpt nk snap picture .. ade laa sebab2 tertentu .. ofcourse smpi aku makan dulu .. lapar der dari pagi tak makan .. tp my mum kalaw da jumpe kaum kerabat memg lame la kann .. so ape aku buat juz nothing .. sib bek laa wedding tuu ade zapin .. dak2 kecik .. comel jee .. then balek .. tapi tak sah law tak singgah tanjung .. best !! ari sabtu memg ramai laa kan .. kebetulan ade exspo polis .. nmpk kude2 pulak .. ape lagi ank buah aku nie excited laa ..aku pown amek kesempatan jugak snap2 pic ..tq my bro coz dtg menyelamat keadaan .. wee~~~ nk tgk ke pic tuu ?? nnt eh ..











amacam ?? name abg polis nie amri a.k.a shaheizy sam ..


hahaha .. macam muke shaheizy sam kan ?? kacak-kacak ..


papepown tanz bang .. gedik suda ...



nie jee yg my bro update dari iphone apple die tuh ..


nnt law ade aku upload ag ..




HAPPY SANGAT HARI NIE .. TQ SEMUE !!! LOVE U OLLZ ..

Tuesday, 6 December 2011

ngn kau gak aku bertahan ..

ape pown da terjadi mamat nie mesti ngn aku ..
tanz weyh .. tgk jee la gelagat die ..
                                                                               






Monday, 5 December 2011

hurm ...

TANDA-TANDA CINTA YANG SEMAKIN PUDAR ! !

♥ Malas angkat telefon !
♥ Taip msg pon pendek2 je !
♥ Dengan orang lain dia boleh cakap ‘single’ !
♥ Bagi alasan ' awak nie terlalu baik untuk saya . saya tak layak untuk awak .'
<3masa ayat kita dulu x de pulak timbul hal tu kan ?
♥ Bila kita cakap “i love u” . dia balas ‘K' je ?!!
♥ Ada apa-2 hal asyik cakap malas . malas . malasss la .
♥ Sudah pandai bergurau secara kasar n menyakitkan hati !
♥ Dia dah tak kisah kalau tak jumpa pun . sebulan x jumpa lagi bagus kan ?
♥ Apa kita buat dah tak betul at mata dia !
♥ Dia nampak kelemahan kita lebih dari kebaikan !
♥ Dia dah tak kisah apa yang jadi pada kita !
♥ Susah nak senyum or gurau-2 macam dulu . !
♥ Dulu asal nak keluar dating je mesti nak pakai baju matching . sekarang dah taknak ! rimas katanya . poyo plak dah katanya sekarang !
♥ Dulu boleh je gayut berjam-2 . sekarang 5 minit pun susah !

Sunday, 4 December 2011

hajat !!

ush nape laa aku tetibe nk tegor die ..
pttnyer tak payah ..
tapi tuu laa ..ade hikmah .. bru dapat tawu die xcdent ..
hopefully kau cepat sembuh k ..
amin !!
NAK NFON NIE !!!










saye nk jugak nfon nie !! nak jugak .. tapiiii
sape nk beli kan saye .. hurm .. plizzzzz